Mijn tips om je haar te wassen.

Iedereen wast zijn/haar haar op een andere manier, iedereen heeft een goede manier om zijn/haar eigen haar te wassen. Vandaag heb ik wat tips voor jullie wat ik doe als ik mijn haar was en wat extra tips!

1. Ten eerste, was je haar niet met te heet water, daar droogt je haar, en vooral je haarpunten van uit. Wat we alllemaal niet willen natuurlijk!

2. Maak je haar eerst door en door nat voor je de shampoo erover verdeelt. LOGISCH, haha. De shampoos die wij allemaal gebruiken zijn heel effectief. Bovendien maakt het niet uit of je veel of weinig shampoo gebruikt, het haar word er niet schoner door.

3. Wrijf de shampoo een beetje schuimend tussen je handen zodat hij makkelijker te verdelen is!

4.  Breng de shampoo aan rondom je hoofd en masseer de hoofdhuid zachtjes. Het haar rond je gezicht en in je nek is vaak het meeste aan een wasbeurt toe, dus was deze plaatsen extra goed.

5. Heb je lang haar? Extra tip om het te wassen, vouw het haar dan NIET dubbel tegen je achterhoofd om ook eens stevig over de punten te wrijven. Je haarpunten zijn vaak gevoelig en niet bestand tegen deze hardhandige aanpak.

6. Het uitspoelen duurt, als het goed is, langer dan het wassen zelf. Gebruik veel lauw water bij het spoelen. Als er shampoo resten in je haar achterblijven, is het zwaarder en dus lastiger in model te brengen. Bovendien wordt het dan sneller vuil omdat stofdeeltjes makkelijker in je haar blijven kleven, waardoor je haar ook vet word.

Als je alles er hebt uitgespoeld zou je zeggen ‘Time for conditioner’, maar wat ik laatst geleerd heb van de kapster uit de kapsalon hier in het dorp is dat je haar nog een keer met shampoo wast. Dus nog een keer alle stappen die hier boven staan en daarna de conditioner. Smeer het extra goed in de puntjes in, dat even laten intrekken en dan weer uitspoelen.

Zo klaar met je perfecte wasbeurt!

Wat zijn jou tips om je haar te wassen?

Advertenties

2 thoughts on “Mijn tips om je haar te wassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s